سلامتی و مبارزه با بیماری ها, مجله آرتینار

رژیم غذایی دیابتی ها

رژیم غذایی دیابتی ها

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

همه ما دیابت را با با نام قند خون می شناسیم. دیابت انواع مختلفی دارد. اما در کل این بیماری باعث می شود که با افزایش قند خون سیستم بدن دچار مشکلاتی شود. به همین دلیل افراد دیابتی باید در مورد تغذیه خود دقت کنند. در این مطلب در مورد رژیم غذایی دیابتی ها و موادی که برای این افراد مضر است صحبت خواهیم کرد.

[/vc_column_text][vc_column_text]

رژیم غذایی دیابتی ها و نبایدهای دیابت

[/vc_column_text][vc_column_text]

برنج سفید

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3159″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

یکی از مواد غذایی که در رژیم غذایی دیابتی ها باید به حداقل برسد برنج است. برنج در برنامه غذایی ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد. اما افراد دیابتی در مورد مصرف آن باید دقت کنند. برنج سرشار از کربوهیدرات است. مصرف بیش از حد برنج خطر دیابت نوع دوم را افزایش می دهد. همچنین استفاده زیاد از برنج باعث می شود که میزان قند در بدن افزایش پیدا کند. چرا که کربوهیدرات اضافی به صورت قند در بدن ذخیره می شود.

[/vc_column_text][vc_column_text]

نان سفید باید کمتر مصرف شود

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3160″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

افراد دیابتی از هر نوعی باید در انتخاب نان نیز دقت کنند. استفاده از نان های سفید و یا نان هایی که با آرد سفید پخته می شوند توصیه نمی شود. چرا که این نان ها میزان گلوکز خون را تا حد زیادی افزایش می دهند. در رژیم غذایی دیابتی ها باید از نان های قهوه ای و سبوس دار به جای نان سفید استفاده شود. نان های سفید مانند لواش، نان فانتزی و… باید به حداقل برسد. این افراد می توانند از نان سنگک و نان های جو یا نان های سبوس دار استفاده نمایند.

[/vc_column_text][vc_column_text]

قند و شکر خط قرمز رژیم غذایی دیابتی ها

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3161″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

بدیهی است که استفاده از قند برای دیابتی ها از همه چیز خطرناک تر است. کریستال های قند و شکر به سرعت جذب شده و به جریان خود وارد می شوند. به همین دلیل باعث افزایش ناگهانی قند خون خواهند شد. افراد دیابتی می توانند از قندها و شکرهای مخصوص استفاده کنند که برای دیابت ساخته شده است. استفاده از قند قهوه ای نیز به جای قند سفید توصیه می شود. این نوع قند دارای ضرر کمتری برای این افراد است.

[/vc_column_text][vc_column_text]

کیک و کلوچه

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3162″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

ماده اصلی کیک و کلوچه آرد است. آرد و شکر یا پودر قند در بیشتر کیک ها و کلوچه ها استفاده می شود. مصرف کیک و کلوچه قند خون را افزایش می دهد. قند موجود در این خوراکی ها گلوکز خون را افزایش می دهد. افراد دیابتی باید کمتر از دیگر افراد کیک و کلوچه مصرف کنند. توصیه می شود که این افراد از کیک ها و کلوچه های کم شیرین تر استفاده نمایند. همچنین بسیاری از کیک ها با قندهای بی ضرر برای دیابتی ها پخته می شود که برای این افراد بسیار بهتر است.

[/vc_column_text][vc_column_text]

برگه، لواشک و میوه خشک

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3163″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

لواشک و میوه های خشک دارای قند بسیار بیشتری هستند. به همین دلیل مبتلایان دیابت هم از نوع دیابت نوع اول و هم دیابت نوع دوم باید در مصرف آن دقت لازم را داشته باشند. به دیابتی ها توصیه می شو که از میوه های تازه به جای برگه و میوه خشک استفاده نمایند. همچنین مصرف لواشک نیز در این افراد باید به حداقل برسد.

[/vc_column_text][vc_column_text]

پرهیز موز در رژیم غذایی دیابتی ها

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3164″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

موز میوه خوشمزه ای است که طرفداران زیادی هم دارد. این میوه پر از قند است. نکته جالب در مورد موز این است که قند آن به سرعت جذب می شود! پس دیابتی ها باید در مصرف آن پرهیزات لازم را داشته باشند. استفاده از موز به عنوان میوه باید در رژیم غذایی دیابتی ها به حداقل برسد. تا جای ممکن دیابتی ها سعی کنند موز مصرف نکنند. چرا که به سرعت دچار افزایش میزان قند خون خواهند شد.

[/vc_column_text][vc_column_text]

نوشابه های شیرین

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3165″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

قند استفاده شده در نوشابه های گازدار بسیار بالا است. نوشابه برای افراد عادی بسیار مضر است. برای افراد دیابتی نیز مصرف نوشابه سم است! نوشابه هرگز نباید در رژیم غذایی دیابتی ها وجود داشته باشد. نوشیدنی های مفید دیگر مانند دوغ می تواند جایگزین نوشابه های شیرین شود. بسیاری از دیابتی ها پس از مصرف نوشابه دچار مشکلات جدی شده اند. چرا که میزان گلوکز خون به صورت ناگهانی افزایش پیدا می کند که بسیار خطرناک خواهد بود. این موضوع می تواند باعث حوادث ناگواری چون سکته و بسیاری حوادث ناگهانی شود. پس افراد دیابتی باید مصرف نوشابه را برای خود ممنوع کنند!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *