[vc_row][vc_column][vc_column_text]
کتاب خواندن عادتی پسندیده است. افرادی که اهل کتاب و مطالعه هستند معمولا خوش فکر و خلاق هستند. اما متاسفانه روز به روز تعداد افراد اهل مطالعه و کتاب کمتر می شود. در این مطلب می خواهیم در این باره صحبت کنیم که چطور کودکی اهل مطالعه داشته باشیم. کودکی که از سن کم عادت مطالعه در او نهادینه شده باشد. تکنیک های زیر در علاقه مند کردن کودک به کتاب و مطالعه بسیار موثر است.
[/vc_column_text][vc_column_text]
روش های علاقه مند کردن کودک به کتاب
[/vc_column_text][vc_column_text]
خودتان کتاب خوان باشید
[/vc_column_text][vc_single_image image=”10454″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]
اگر شما به عنوان پدر و مادر اهل مطالعه نیستید نمی توانید انتظار خیلی زیادی از کودک خود داشته باشید. خیلی از پدر و مادرها می خواهند رویای خود را با بچه هایشان محقق کنند. با این کار نیز معمولا نمی توانند به جایی برسند. همیشه به یاد داشته باشید که کودک شما آن چیزی را از شما الگو برداری می کند که هستید. نه آن چیزی که دوست دارید باشید. به عنوان پدر و مادر و کسی که کودک از او الگو برداری می کند کتابخوان باشید. اگر کودک شما همیشه شما را با کتاب ببیند احتمال خیلی بیشتری دارد که او هم اهل مطالعه باشد. برای علاقه مند کردن کودک به کتاب از خودتان شروع کنید.
[/vc_column_text][vc_column_text]
همیشه برای او کتاب خوانید
[/vc_column_text][vc_column_text]
خیلی از پدر و مادرها برای بچه هایشان کتاب می خوانند. خواندن کتاب هایی با قصه های کودکانه برای بچه ها جذاب است. این کار به خصوص قبل از خواب به رویای شبانه کودکان کمک می کند. از زمانی که فرزند شما خیلی کوچک است برای او کتاب بخوانید. فرقی نمی کند که چه زمانی را به این کار اختصاص دهید. اما حتما برای این کار برنامه ریزی کنید. به تدریج با افزایش این زمان و تعداد کتابها در روز می توانید او را به کتاب علاقه مند تر کنید. افزایش تدریجی زمان و تعداد مطالعه به علاقه مند کردن کودکان به کتابخوانی بیشتر کمک می کند. به تدریج خواهید دید که کودک شما بیشتر دوست دارد کتاب های طولانی تر را بخواند. در حالی که ممکن است اوایل از این کار لذت نبرد و بخواهد سریع تر انتهای داستان را بداند.
[/vc_column_text][vc_column_text]
تاثیر عکس در علاقه مند کردن کودک به کتاب
[/vc_column_text][vc_single_image image=”10449″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]
کودکان به تماشای عکس کتابها علاقه زیادی دارند. کمتر کودکی است که از دیدن عکسهای کتاب و مجلات لذت نبرد. برای این که کودک خود را به مطالعه بیشتر تشویق کنید از کتابهایی استفاده کنید که عکس بیشتری داشته باشد. معمولا استفاده از کتاب و مجلاتی که عکسهای بیشتر و جذاب تری دارد به ایجاد تمایل بچه ها به کتاب کمک بیشتری می کند.
[/vc_column_text][vc_column_text]
کتابهای پارچه ای و چوبی برای سن کمتر
[/vc_column_text][vc_column_text]
این روزها ابزارهای بازی پیشرفت خیلی زیادی پیدا کرده اند. همچنین بازی ها و سرگرمی های هوشمندانه و هدفمند به راحتی در دسترس هستند. از جمله این بازی ها کتابهای پارچه ای و چوبی هستند. کتابهای پارچه ای معمولا مصور و با تعداد برگه های کمتر هستند. این کتابها از پارچه ساخته می شوند تا به راحتی بتوان آنها را شستشو داد. کتابهای از جنس پارچه معمولا برای بچه های خیلی کوچک مناسب هستند. در صورتی که این کتابها کثیف و آلوده شوند به راحتی می توانید آنها را با دست و یا به وسیله ماشین لباسشویی بشویید. کتابهای چوبی نیز گزینه خوبی برای بچه ها هستند. خیلی از این کتابها قابلیت رنگ شدن توسط بچه ها را نیز دارند. این کار برای کودکان جذاب است.
[/vc_column_text][vc_column_text]
تکنیک پرسش و پاسخ در کتابخوانی
[/vc_column_text][vc_column_text]
تلاش کنید تا هنگامی که برای کودکتان کتابی را می خوانید در موضوع داستان با شما همراه شود. برای این که مطمئن شوید به شما گوش می کند و با شما همراه است می توانید در وسط داستان از او سوال هایی بپرسید. به طور مثال چرا فلانی این تصمیم را گرفت؟ به نظر تو آخرش چکار می کند؟ اگر تو بودی چه می کردی؟ پرسش و پاسخ ها را حتی می توانید در انتهای کار بگذارید. با این کار متوجه می شوید که توجه کودک را تا چه اندازه به خود جلب کرده اید.
[/vc_column_text][vc_column_text]
علاقه مند کردن کودک به کتاب با بازی داستان!
[/vc_column_text][vc_single_image image=”10452″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]
یک روش خیلی جذاب وجود دارد که به شما کمک می کند علاقه فرزندتان را به کتاب بیشتر کنید. آن هم روش بازی داستان است. تاثیر این روش در علاقه مند کردن کودک به کتاب به اثبات رسیده است. این تکنیک بسیار ساده است. همچنین می توانید آن را به اشکال مختلف انجام دهید. یک روش این است که کتابی را تا انتها برای کودک بخوانید. در انتها از او بپرسید که به نظر تو شخصیت اصلی داستان به جای این کار می توانست چه کار کند؟ اگر این کار را می کرد چطور می شد؟ با این کار داستان جدیدی به وجود می آید که می تواند هر بار متفاوت باشد. می توانید شخصیت خاصی را به جای شخصیت اصلی داستان بگذارید و با این فرض داستان را تغییر دهید. معمولا کودکان از بازی های این گونه که خلاقیت هم داشته باشد لذت می برند.
[/vc_column_text][vc_column_text]
موضوع مورد علاقه کودکتان را انتخاب کنید
[/vc_column_text][vc_column_text]
هر کودکی دنیای خودش و سلیقه خود را دارد. ممکن است کودکی به داستان های علمی علاقه مند باشد. در حالی که ممکن است کودک دیگر دوست داشته باشد داستانهای طنر بخواند. به تدریج و با انتخاب کتابهای متنوع متوجه می شوید که کودک شما چه موضوعاتی را بیشتر دوست دارد. به زور تلاش نکنید تا موضوعی را که از نظر خودتان جذاب تر و بهتر است را به خورد او بدهید. انتخاب موضوعات متناسب با سلیقه و سن کودک به علاقه مند کردن کودک به کتاب و مطالعه کردن بیشتر کمک می کند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]