روان شناسی و تربیت, مجله آرتینار

با کودکان خجالتی چطور رفتار کنیم

درمان خجالتی بودن کودکان

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

کمرویی یکی از رفتارهای شایع در بسیاری از بچه هاست. شاید شما نیز در اطراف خود بچه های خجالتی و کمرو را دیده باشید. بچه هایی که خجالت می کشند در میان جمع باشند یا با کسی صحبت کنند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید بسیاری از رفتارهایی که هیچ وقت فکرش را هم نمی کنید باعث تشدید این مشکل در بچه های اطراف شما می شود. خیلی از ما گاهی رفتارهایی انجام می دهیم که باعث می شود کودکان نتوانند رفتار خوبی با اطرافیان داشته باشند. مشکل کمرویی گاهی از بین می رود و گاهی تا بزرگسالی و سنین بالا همراه فرد می شود. اگر این مشکل درمان نشود و از بین نرود بسیاری از فعالیت های آینده را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور مثال یک انسان خجالتی نمی تواند در محیط کارش موفق شود. در این مطلب به راهکارهای روانشناسی برای درمان خجالتی بودن کودکان می پردازیم. 

[/vc_column_text][vc_column_text]

راهکارهایی برای درمان خجالتی بودن کودکان

[/vc_column_text][vc_column_text]

در حضور کودک در مورد مشکل کمرویی او صحبت نکنید

[/vc_column_text][vc_single_image image=”8574″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

یکی از اولین و مهم ترین کارهایی که باید انجام دهید این است که در حضور او در مورد مشکلی که دارد صحبت نکنید. شاید باورتان نشود که این کار مانند یک بمب عمل می کند و شخصیت او را تخریب می کند. هرگز در زمانی که کودک شما حضور دارد با دیگران در مورد مشکل کمرویی یا دیگر مشکلات رفتاری یا جسمی که دارد حرف نزنید. این اولین و اصلی ترین کاری است که برای درمان خجالتی بودن کودکان اطراف خود باید انجام دهید. خیلی از ما هواسمان به این موضوع نیست. در لحظه ای که او نیز حضور دارد شروع به صحبت در مورد روش های تربتی و خیلی از کارها و مشکلات کودک می کنیم. با حذف این کار می توانیم روش تربیت اصولی تری داشته باشیم.

[/vc_column_text][vc_column_text]

تنبیه بیش از حد را کنار بگذارید

[/vc_column_text][vc_single_image image=”8575″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

اگر گمان می کنید با تنبیه کردن بیش از حد کودک خود باعث می شوید فرزند بهتری برای شما و جامعه شود سخت در اشتباه هستید. تنبیه کردن بیش از اندازه باعث می شود که کودک شما در ذهن خودش شخصیتی حقیر داشته باشد. داد زدن های زیاد بر سر کودک باعث می شود که عزت نفس خود را از دست بدهد. چنین کودکی احساس کوچکی می کند. بدین ترتیب تعاملات اجتماعی خوبی با دیگران نخواهد داشت. اگر کودک شما کمرو و خجالتی است کمی به رفتارهای خود نیز توجه کنید. برای درمان خجالتی بودن کودکان باید از داد و فریاد بیش از حد بر سر کودک پرهیز کنید.

[/vc_column_text][vc_column_text]

قاب کردن نقاشی روشی ساده برای درمان خجالتی بودن کودکان

[/vc_column_text][vc_single_image image=”8576″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

مورد مهمی که برای درمان خجالتی بودن کودکان باید توجه کنید این است که کاری کنید عزت نفس بیشتری پیدا کند. یکی از ساده ترین روش هایی که می توانید به کار ببرید قاب کردن نقاشی های اوست. این کار به او نشان می دهد که چقدر برای او و استعدادهایش ارزش قائل هستید. از کودک بخواهید یک نقاشی زیبا بکشد تا آن را به دیوار بزنید. نقاشی را قاب بگیرید و به دیوار بزنید. با این کار او احساس بهتری نسبت به خودش خواهد داشت.

[/vc_column_text][vc_column_text]

رفت و آمد و دید و بازدیدهای خانوادگی را افزایش دهید

[/vc_column_text][vc_single_image image=”8577″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

بسته بودن فضای خانه و این که کودک شما کمتر فرد جدیدی ببیند باعث می شود که رفتار اجتماعی قوی نداشته باشد. اگر از افرادی هستید که اهل رفت و آمد نیستید توجه کنید که ممکن است کودک شما یاد نگیرد چطور با دیگران ارتباط برقرار کند. اگر کودک شما خجالتی و کمرو است باید از نشستن در خانه و دوری کردن از دیگران پرهیز کنید. میهمانی بگیرید و به میهمانی بروید. به خصوص با دوستان و آشنایانی که کودکی همسن با کودک شما دارند رفت و آمد بیشتری داشته باشید. کودک خود را تشویق کنید تا با بزرگترهای جمع و کودک دیگری که حضور دارد صحبت کند و ارتباط برقرار نماید.

[/vc_column_text][vc_column_text]

از او برای انجام کارها کمک بخواهید

[/vc_column_text][vc_single_image image=”8578″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]

یک روش بسیار کارآمد و موثر برای درمان خجالتی بودن کودکان کمک خواستن از آنها برای انجام کارهاست. از کودک خود در انجام کارهای خانه یا دیگر موارد کمک بخواهید. به طور مثال از او بخواهید وسایل سفره را ببرد. در جارو کردن منزل یا مرتب کردن خانه از او کمک بخواهید. سعی کنید نقاط قوت او را در کارها ببینید. با این روش احساس خوبی در مورد خودش پیدا می کند. به تدریج عزت نفس بهتری خواهد داشت و مشکل کمرویی اش برطرف می شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *